Aan de slag met Curated content

curated content

Bekend, ooit van gehoord? Curated content is informatie, die je gebruikt van andere kanalen.

Waarom curated content gebruiken?

Diverse redenen. Omdat je even niet weet wat nu weer te posten? Legitiem excuus en er is niks mis mee. Maar vermeld wel je bron en geef aan wat jou opinie is of wat je zo interesseerde aan dat wat je gelezen hebt.

Jouw mening telt

Ideeën komen vaak niet vanzelf. Je hebt een studie gevolgd, boeken en artikelen gelezen en misschien ook webinars gevolgd. Al doende vormt zich een beeld. Je volgt sites, die interessant zijn. Die mag je best gebruiken.

Websites of artikelen kunnen namelijk je interesse opwekken. En aan jou de vraag “sta je achter wat geschreven is of juist niet?”. Je kunt een hele andere mening voorstaan. Prima! Licht hem toe.

Ken je bronnen

Curated content en expertise

Het voordeel van curated content is dat je jouw expertise laat zien. Beginnende bloggers hebben soms moeite met het vinden van de het juiste onderwerp. Ook al zijn daar veel tricks en tools voor. Maar dan nog. Wel een kleine waarschuwing. Wanneer je curated content gebruikt moet je jouw bronnen wel goed kennen en weten of die betrouwbaar zijn.

Maar hoe? Door je eigen visie te geven op hetgeen je gelezen hebt (en mag publiceren) gaan mensen je zien als een expert. Of in ieder geval een deskundige. Hoe fijn is het om te lezen over, ik noem maar wat, de juiste hashtags gebruiken. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Tenzij je een unieke bron aanboort. Dat willen we allemaal. Hetzelfde geld voor de gezondheidszorg bijvoorbeeld.

Be different

Door je eigen mening te geven laat je zien waar je mee bezig bent. Anders ben je maar weer lukraak aan het communiceren. En vele anderen zijn je al voorgegaan. Geef het daarom een eigen “twist”. Op mijn website staat niet voor niet “don’t  be a copycat. Be different.” Word een contentconcurrent.

Grote jongens zijn je voorgegaan. Neem mee aan wat je geleerd hebt. Probeer een invalshoek te vinden, die jouw bedrijf of organisatie qua waardepropositie extra waarde geeft. Dat kan hem in hele kleine dingen zitten. Door samenwerking kom je vaak tot grootse ideeën.

Samenwerken

En daarom ook “Samenwerking loont”. Door te sparren met collega’s kom je wellicht tot andere inzichten. Dat is het mooie ervan. Leer van elkaars expertise en zet die in. Op die manier bereik je veel meer dan je zelf had kunnen bedenken.

Influencers

Volg influencers. Ja, ook bij de overheid. Wie zijn dat? Je collega’s buiten je eigen gemeente. Zet het om naar jouw idee en inspireer anderen. Alleen ben je nergens, samen vorm je de druppels naar een betere business en wereld. Eén druppeltje maakt nauwelijks impact. We moeten het samen doen. Dan ontstaat een zee, misschien wel een oceaan. Aan mogelijkheden, aan kansen en aan een betere wereld. Doe jij mee?

De Golden Cicle

Ik hoor graag je feedback. En voor onderzoek kun je me altijd bereiken. Laat zien waar je voor staat. En  wat je er daarvoor doet. Uiteraard met als uitganspunt het “why” van je bedrijf of organisatie. Zie mijn blog over de Golden Circle van Simon Sinek. Meer dan ooit zijn mensen in deze tijd op zoek naar transparantie. Help ze. Want zakelijk of non-profit: mensen zijn op zoek naar antwoorden. En die kan jij ze geven. Al is het maar met curated content.

Hoe kan ik jou helpen?

Heb je behoefte aan ondersteuning? Laat het me, zoals al eerder gezegd weten. Ik hoor graag van je!