Mijn 6 leukste Instaposts van april 2020

5 honden met een kroontje op Koningsdag 2020

Instagram shortlist: april 2020

De 6 “leukste” post van Instagram van de maand april. Vanaf nu iedere maand een shortlist van Instaposts van Virtueel Assistent Nodig, die bijvoorbeeld het best bekeken zijn. Of die de meeste interactie hebben opgeleverd dan wel mijn persoonlijke voorkeur hebben. Zowel qua beeld als tekst ben ik niet snel tevreden en meestal denk ik “dat had ik beter anders kunnen doen”.

Ik plan ze globaal, qua thema en aan de hand van de issuekalender, in mijn zelfgemaakt contentkalender in. De eerste maanden op Instagram “mocht” ik van mezelf alles uitproberen. Geen vooraf bedacht template, geen lijst met hashtags. Gewoon plezier hebben en kijken wat het beste bij me past.

Geen uitgestippeld plan, geen strategie. Ik had een boek gelezen en was benieuwd of ik het een leuk medium zou vinden of niet. Ik kan nu zeggen dat ik Instagram het vriendelijkste social mediakanaal vind als ik het vergelijk met Facebook en Twitter.

Liever LinkedOut dan LinkedIn

LinkedIn vind ik vreselijk geworden. Ooit bedacht als een netwerkclub probeert het nu meer dan dat te zijn. Waarom? Het was een handige zakelijke club. Niks meer en niks minder. Prima. En natuurlijk wil LinkedIn wil geld verdienen en dus gaat het andere kanalen kopiëren. Bijvoorbeeld net als bij Instagram stories mogelijk maken. Serieus?!…… Dat alleen al is zo sneu.

Iets meer eenheid en strategie

Vanaf april moest er meer eenheid komen in mijn account had ik bedacht en over een paar maanden is lukraak hashtagsgebruik ook uit den boze. Geweldig hè, dat je jezelf regels oplegt. Als Zzp’er (in wording) ben je alles in 1. Zo ben ik dus ook mijn eigen personeelsmanager. Ik voer regelmatig functioneringsgesprekken met mezelf. Die zijn nog nooit zo goed geweest haha.

Zodra ik echt aan de bak ga, ooit, komt er ook een dertiende maand. Een opleidingsbudget heb ik al. De gang naar de Kamer van Koophandel moet nog steeds. Er is iets wat me tegenhoudt, naast de voet. Dat heeft een reden alleen ik weet niet welke. Daar kom ik wel achter maar dat heeft kennelijk tijd nodig. Is altijd zo gegaan, zal nu ook niet anders zijn.

Posts in voorraad.

Ik heb meestal een redelijk voorraad aan posts met tekst en al. Kan er een dag of twee alleen maar dáár mee bezig zijn. Af en toe verander ik wel de volgorde om in te spelen op de actualiteit. Het enige nadeel (en gelukkig ben ik niet de enige, die dat vind) is het gebrek aan mannelijke ondernemers. Instagram is een heel aardig social mediakanaal maar af en toe wordt het een beetje klef.

Heel veel keer de boodschap dat je er mag zijn, dat het niet perfect hoeft, dat je van jezelf mag houden. Dat soort dingen. Geef gewoon wat nuttige tips denk ik dan of een leuke grappige afbeelding. Maar ja, wat nuttig voor de één is, is het niet voor de ander. Een paar keer zoiets lezen vind ik ook niet erg en vaak erg herkenbaar maar soms is het wel veel van hetzelfde.

Voor de ik-houd-niet-van-mezelf mensen is het prachtig. Nu ben ik ook niet snel tevreden maar dat heeft veel meer met mijn prestaties te maken. Het is soms net Kinderen voor Kinderen maar dan voor vrouwen.

Gelukkig zitten er ook heel veel nuchtere, leuke mensen op hoor, waar je vrolijk van wordt en wat aan hebt. En als je volgers wilt krijgen moet je op Instagram gaan. Je hoeft er bijna niks voor te doen. Dat ze irrelevant voor je bedrijf of organisatie zijn is wat anders maar je hebt ze zo bij elkaar. In Amerika wordt het kennelijk als een soort RelatiePlanet gezien.

Open account maakt het bijna een dating site

Dat is jammer. Met een open account kan iedereen je direct volgen. En ben je op een gegeven moment meer tijd kwijt aan het blokkeren dan aan het reageren. Absoluut het grootste nadeel. Je moet elke dag je account goed checken, anders krijg je een wildgroei aan volgers. Die zelfs ongevraagd gaan videobellen. Dat soort ongein. Dat heeft LinkedIn dan weer niet 😉

Beetje zoekende naar de identiteit

Ik ben dus zonder plan begonnen, maar heb er wel eentje voor ogen, in fases. Het gaat me in eerste instantie om het leuke van social media. Zonder er lol aan te beleven kan ik niets creëren. Niet in woord en niet in beeld. Dan wordt het supersaai, onecht en geforceerd.

Ik ben sowieso nog een beetje zoekende naar mijn eigen tone of voice. Voor een ander ben ik de kameleon en kan ik moeiteloos schakelen tussen diverse stijlen. Weet ik wat wél en wat niet geslaagd is maar voor mezelf moet ik dat nog wat meer ontdekken. Ook dat kwartje valt nog wel. Het is harstikke leuk om allerlei dingen te onderzoeken en te leren.

Ideale klanten

Ik kom er wel steeds beter wie mijn ideale klanten zouden kunnen worden en wat Virtueel Assistent nodig wil zijn en wat absoluut niet. Je hebt zoveel mogelijkheden: een trainer of een vriendin, streng of heel makkelijk, de randen opzoekend qua humor of juist redelijk serieus. Nou, dat laatste zal het niet worden.

Als ik het persoonlijk houd krijg je alleen honden op de plee, zie post nummer 1. Daar zijn ongetwijfeld ook mensen voor te porren maar iets zegt me dat het niet zo handig is. Wordt nog vervolgd. Met of zonder honden. Ik kan er niks aan doen maar ik vind hondenplaatjes leuk.

Er zijn Instgrammers (geen bestaand woord denk ik), die bijna elke dag een afbeelding van zichzelf plaatsen. Dat kan maar ik zie liever een hond. En ik heb zulke leuke Beagle-accountvolgers nu! Daar kan ik echt van genieten. Plus de geweldige tips van sommige mensen.

De 6 leukste posts van april

Post nummer 6

Vrolijke hondenkop

10 april: knallen met geel.

Het was vlak voor Pasen en de zon scheen. Deze had ik al een hele tijd geleden gemaakt. De kop van de hond vond ik leuk en de quote ook. Ik maak momenteel enorm veel gebruik van quotes.

Dat kan wat minder.

Aan de andere kant zijn er zoveel mooie en toepasselijke dat ik het zonde vind om ze niet te gebruiken. En toen was het donderdagavond. Eigenlijk stond er een andere ingepland maar is het deze geworden.

Ik gebruik weinig knalgeel in mijn afbeeldingen als hoofdkleur. Heb echt wel zitten dubben of het kon of niet maar de hond gaf de doorslag. Ik vind de tekst achteraf heel slecht geplaatst.

Post nummer 5

5 honden met een kroontje op Koningsdag 2020

27 april: Konignsdag.

Inmiddels was door het coronavirus bekend geworden dat Koningsdag niet in Maastricht gevierd zou worden. Ik had voor deze dag geen specifieke post gemaakt. Niet qua tekst en niet qua afbeelding.

Al bladeren door de hondenplaatjes vond ik deze foto’s.

En “It’s like chess, you know. The Queen saves the King” vind ik toepasselijk. Máxima heeft de populariteit van Willem-Alexander vergroot. Alhoewel hij het alleen ook prima doet. Alleen dat gedoe om die baard ….. journalistieke armoe. Nederland op zijn kleinst.

Post nummer 4

Hond met tong uit zijn bek

14 April: Fix het probleem van de klant.

Dit was een verwijzing naar de blog “Klantreis biedt inzicht in het aankoopproces“. Met als tips om de klantreis in kaart te brengen, de feedback van klanten goed in de gaten te houden en de touchpoints ook te benoemen.

De klantreis geeft je inzicht waar je klant staat en welke content je aan zou kunnen bieden.

Maak het jezelf niet te moeilijk. Jouw klant heeft een probleem en wil dat opgelost hebben. Klaar.

Alhoewel ik niet zeker was van de afbeelding werd hij wel leuk gevonden. En waren mensen het eens met de stelling dus dat is ook mooi haha. Ik verkoop niet alleen maar onzin 😉

Post nummer 3

kinderhand en volwassenhand met de aardbol

20 april: Earth Day.

Ik plaatse hem 2 dagen van tevoren. Wat mij betreft is het elke dag Earth Day. Dit moet ook terug gaan komen in mijn werk, net als webtoegankelijkheid.

@mindspa.lotusbloem maakte terecht de opmerking dat we de aarde niet van onze kinderen lenen maar van de aarde zelf.

Hoe dan ook, de strekking is duidelijk: wees zuinig op de planeet. En ik weet dat ik door mijn werk enorm ga bijdragen aan vervuiling. Ik probeer dat te compenseren. Ik rijd ik geen auto en vlieg ik niet. Poging om mijn eigen stoepje schoon te vegen…..

Post nummer 2

Hond die wat in een vuilnisbak zoekt

14 april: Is jouw bedrijf SEO-proof voor voice search?

Hij kreeg niet de meeste likes. Zelf moest ik wel lachen om de foto. Weer een hond. Hij verwijst naar mijn blog “Voice Search heeft de toekomst“.

Waar ik min of meer toevallig via een artikel op stuitte en wat meteen mijn aandacht had.

20% van de zoekopdrachten zijn spraakopdrachten. Kleine kinderen weten vaak al niet beter. De vraag is welke ontwikkelingen er gaan komen met voice search. En hoe bedrijven hier met hun SEO omgaan. Het gaat namelijk wel hand in hand.

Ben erg benieuwd naar dat soort ontwikkelingen. Dat is het leuke van social media en zoekmachinemarketing. Dingen veranderen ontzettend snel en als je er niet tijdig op inspeelt mis je de boot.

Post nummer 1

hond op tolet en lege wc-rol

29 April: Internationale dag van de dans / Hoognodig moeten maar niet kunnen.

Hij stond ingepland maar ik had er nog niks voor gemaakt. Eerst vond ik de quote en tja, toen waren de afbeeldingen snel gevonden. Het gaat nergens over. Ook de tekst niet. Het verhaal is overigens wel 100% waar.

Vreselijk was dat. Ik zat in de bus met mijn beste vriendin, waarmee ik samen een maisonette had gehuurd. Allebei voor het eerst het huis uit. Nou ja, ik was al een jaar naar Duitsland geweest en zij ging, voordat we daar uiteindelijk samen woonden, een half jaar naar Sint-Maarten.

En toen ze terug kwam vertrok ik na drie maanden naar Engeland. Dat kwam zo op mijn pad. Maar we zaten dus in de bus, moesten vreselijk plassen en hadden onderweg de deal gemaakt dat zij eerst mocht. Ik zat stond niet te dansen maar mijn sluitspieren werden flink getraind!

Niet relevant, wel uniek en authentiek

Een enorm waardevol blog is dit niet. Score voor relevantie is een 1. Uniek en authentiek is het dan weer wel. Toch zal Google me niet om de hals vallen maar het kan niet alle dagen feest zijn. Moraal van dit verhaal: is er niet. Behalve dan dat ik dus nog wat zoekende ben naar de identiteit van Virtueel Assistent Nodig. En ik honden leuk vind.

Voor meer van deze (en soms echt informatieve) post ga je naar mijn Instagramaccount.

Geef een antwoord