WordPress Thema’s

Wat zijn WordPress Thema’s?

Het design van een WordPress website wordt bepaald door het thema.

Een WordPress thema is een verzameling bestanden (template files) die zorgen voor de grafische interface van je WordPress website. Je kunt een thema met de customizer aanpassen zonder dat je de onderliggende software aanpast. Een thema bepaalt bijvoorbeeld lettertypes, kleuren, lay-outs van pagina en widgets.

Wat een interface is, is trouwens een erg technisch verhaal. Onthoud maar gewoon dat het resultaat van een WordPress website het gevolg is van het gekozen thema. Je kunt trouwens steeds van thema wisselen zonder dat je inhoud verdwijnt. Volop mogelijkheden om te experimenteren dus.

Er worden tienduizenden WordPress thema’s op internet gemaakt en verkocht. Je hebt heel veel gratis thema’s, die prima te gebruiken zijn. Wil je een meer geavanceerde website en heb je zelf de programmeerkennis niet in huis? Dan kun je een betaald thema aanschaffen. Vaak heeft een gratis thema een Pro-versie, de betaalde variant. Duur zijn ze niet. Ze prijs varieert tussen 60 en 150 euro maar je hebt ook wel goedkopere en ook duurdere.