Interview met Sprankelcoach Monique

Monique Korink

Wie en wat is een sprankelcoach?

Sprankelcoach. Als iemand die naam eer aan doet is het Monique Korink wel. Ik ken 2 volgers op Instagram persoonlijk, de rest is allemaal virtueel. Maar ik weet zeker dat de energie en de sprankelfactor niet alleen van het beeld afspatten maar ook in de praktijk zullen overkomen.

Wat een leuke foto’s en wat een heerlijke gerechten zie ik elke dag op het account van Monique langskomen. Ook haar powerwalkingclub is leuk om te volgen. Dus waagde ik het een berichtje aan Monique te sturen of ik haar mocht interviewen. Een enthousiast antwoord kwam terug: natuurlijk! Tijd voor een nadere kennismaking.

“Wat is een sprankelcoach?”

Sprankelcoach is de naam van mijn bedrijf. Ik ben gewichtsconsulent en vitaliteitscoach en begeleid gezonde volwassenen naar een gezonde(re) leefstijl, om meer grip te krijgen op hun eetgedrag, zodat ze lekkerder in hun vel zitten. En ga door het leven als sprankelcoach.

“Ik krijg altijd een soort van ongemakkelijk schuldgevoel als het om een gezonde leefstijl gaat. Bij mij het is op en af wat dat betreft. Op dit moment niet zo heel gezond. Bij een gewichtsconsulent, moet ik dan denken aan een puntendieet of een sapkuur?”

vrouw buiten aan tafel met etenNee hoor, geen dieet, geen shakes, maaltijdrepen en andere narigheid, maar terug naar de basis: goed, lekker en volwaardig eten. Daar voel je je niet alleen goed bij, dat kun je ook je hele leven volhouden en dan blijft er nóg genoeg ruimte over voor extraatjes. Allemaal een kwestie van balans.

Ik besteed veel aandacht aan datgene wat mijn cliënten gewend zijn om te eten en juist daarin stap voor stap gezonde aanpassingen te maken, zodat zij in principe datgene kunnen eten wat ze gewend waren, alleen gezonder en dát maakt het niet als een dieet voelt.

“Dat klinkt al een stuk beter. En dat zie ik ook wel terug in de gerechten, die je op Instagram plaatst?” Maar wat moet ik me voorstellen bij een vitaliteitscoach?”

Zo’n vijf jaar geleden begon begon er bij mij iets te kriebelen over een opleiding volgen. Naast sprankelcoach werk ik ook nog als directie-assistente bij een architectenbureau. Tijjdens mijn werkbare leven heb ik altijd cursussen en opleidingen gevolgd, maar dit waren altijd echte zakelijke opleidingen of taal gerelateerd. Het moest iets heel anders worden, maar ook niet te lang en zo ben ik terechtgekomen bij de opleiding tot Mental Coach.

“Dat is zéker heel iets anders. Lijkt me best zwaar.”

Dat was inderdaad wel even andere koek; ik mocht met mezelf en mijn overtuigingen aan de slag. Was ik totaal niet gewend, maar ik was getriggerd en wilde meer. Dus na Mental Coach heb ik de opleiding StressCounselor gevolgd en die ging nóg een laagje dieper. Plus, je gaat met proefcliënten aan de slag. Heel confronterend en onwennig vond ik het, maar ik heb mezelf wel goed leren kennen. Een logisch vervolg voor mij was om de opleiding Gewichtsconsulente er achter aan te plakken en zo geschiedde. En met deze drie Hbo-opleidingen achter de rug, mocht ik mijzelf vitaliteitscoach noemen.

“Wow, dat moet best pittig geweest zijn. Zeker als je dat moet combineren met een baan en, wat je me vertelde, een man en een hond. Vond je het niet lastig om vol te houden?”

Af en toe vond ik het best pittig ja, maar hetgeen waar ik mee bezig was, was zo interessant, dat het niet moeilijk was om door te zetten. Daarbij was er volop ondersteuning van het thuisfront.

man en vrouw powerwalking“En dan zie ik ook regelmatig hele actieve foto’s en berichten over powerwalking. Wat is powerwalking?”

Ik ben inderdaad ook nog actief als powerwalkinginstructeur via Powerwalkingclub.com. Powerwalking is lopen in een pittig tempo, waarbij er tussendoor spierversterkende oefeningen worden gedaan. Je krijgt er niet alleen een betere conditie van, je wordt ook sterker en strakker!

“Ik lees en hoor soms verhalen over mensen, die over een onuitputtelijke energie lijken te beschikken. Volgens mij ben jij er daar één van. Ik weet haast zeker dat ik nu met “gezond eten en genoeg bewegen” om mijn oren wordt geslagen en dat ik daar vanzelf meer energie van krijg. Is het een inkoppertje?”

Haha… een beetje wel hè!
Praktijk wijst uit dat de meeste cliënten die ik begeleid in het begin aangeven weinig energie en fut te hebben, terwijl al heel snel wordt gezegd “joh Monique, nu ik beter eet en minder snoep ben ik ’s avonds veel minder moe”.

Dus ja, voeding waar je lichaam voedingsstoffen uit kan halen, geeft energie. En ook van bewegen, krijg je uiteindelijk meer conditie en daardoor ook meer energie en zin om dingen te ondernemen. Tel daarbij op: voldoende rust en slaap en een positieve mindset!

Wat overigens niet wil zeggen dat ik nooit een dipdagje heb hoor. Die dagen horen er ook gewoon bij; zonder regen, geen zonneschijn toch!

“Klopt.”

maaltijdsalade sprankelcoach

En op zo’n mindere dag gaat een gezonde maaltijdsalade er natuurlijk in als …. een lekkere salade (zat ik toch even met koek in mijn hoofd).
Lees verder hoe je hem maakt.

______________________
Nabeschouwing van “de redactie”

Dat laatste, daar was ik al bang voor. De vraag stellen is hem beantwoorden. Jammer.

Weer zo’n doorzetter, die van aanpakken weet. Monique dan hè. Als ik een foto van sprankelcoach Monique op Instagram voorbij zie komen word ik meteen blij. Het werkt aanstekelijk en ze doet haar naam eer aan. Ook haar Powerwalkingaccount en de Facebookpagina zijn de moeite waar dom even te bekijken en te volgen.

Zoals Monique zelf op haar website vermeld kun je bij haar terecht wanneer je bijvoorbeeld:

  • overgewicht hebt en wilt afvallen;
  • moeilijk “nee” kunt zeggen tegen eten;
  • helemaal klaar bent met het jojo-effect van lijnen;
  • preventief aan je gezondheid wilt werken;
  • meer balans, energie en levenslust zoekt;
  • weer sprankelend door het leven wilt gaan!

Daarvoor heeft ze een aantal Sprankelpakketten samengesteld. Eentje daarvan bieden we gratis aan: Sprankel eenmalig voedingsadvies. Dat zijn twee sessies van 30 minuten waar gekeken wordt hoe het met je huidige voedingspatroon is gesteld. Je houdt een paar dagen een eetdagboek bij, dat Monique voor je analyseert. Telefonisch of online bespreken jullie samen de resultaten. Uiteraard krijg je gerichte tips en adviezen mee, waarmee je direct mee aan de slag kunt. Zo ga jij sprankelent de zomer in!

We verloten 2 keer een Sprankel eenmalig voedingsadvies!

Op Instagram of hieronder bij de reacties kun je heel eenvoudig laten weten dat jij in aanmerking wilt komen. Sluitingsdatum is 15 juni aanstaande.

Meer interviews

Dit was het tweede interview, als onderdeel van mijn nieuwsbrief Passioneel Virtueel. De volgende verschijnt op 1 september aanstaande. Daarin worden een paar onderwerpen besproken, waarbij diverse professionals, elk vanuit hun eigen expertise hun mening geven. En het interview is met  …… mij. Ik krijg regelmatig vragen wat ik nou precies doe, of ik al actief bezig ben of niet en nog veel meer dus dat zal ik dan eens uit de doeken doen. Je kunt ook weer leuke dingen winnen hoor dus sla vooral die nieuwbrief niet over omdat het over mij gaat haha 🙂

Geef een antwoord