Interview met Thamar.tells.how

afbeelding vrouw Thamar

Typisch Thamar: duizendpoot, waaronder dierenvriend en -activist

Een collega aan het woord over websites bouwen en meer

Best nuttig hoor, artikelen, analyses, opsommingen, casussen, check-lists, onderzoeken, reviews. En alle andere 50 soorten content, die je kunt verzinnen om je blogs mee te vullen.

Hopelijk interessant voor de lezer of op z’n minst iets waar hij of zij wat aan heeft. Tenslotte hebben de meeste blogs een probleemoplossend aspect voor je klant. Of bieden ze je nieuwe inzichten voor producten of aanpassingen ervan.

Hoe leuk is het om ook eens een collega aan het woord te laten. Ik zie mijn mede-ondernemers toch nog steeds als collega’s en niet als concurrent. Er is zoveel werk te doen. Genoeg voor iedereen! Voor iedere opdrachtgever wat wils. Hier komt Thamar!

Van je hobby je baan maken en daarin uitblinkenThamar voor website bouwen

Ze besloot bijna 10 jaar geleden zich in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Na een paar aantal jaar hobbymatig met webdesign bezig geweest te zijn. Nu runt ze Anna-webdesign.nl met een kennisbank en heeft een hartikke leuk en informatief Instagramaccount: thamar.tells.how.

Verder een mooie website Perfectehond.nl met een Facebookpagina en een bijbehorend Instagram account, dat bijna 7.000 volgers(!) heeft. Waarschijnlijk mede dankzij Lola, de bureauhond. Of hondje….. Ze geeft gratis de beste webinars hoe je een WordPress website kunt bouwen en heeft veel toekomstplannen. Hoe is dat allemaal ontstaan?

“Ik las op Facebook dat je na een mislukte sollicitatie besloot je te gaan richten op het maken van websites en webshops. Vertel.”

Mijn eerste website bouwde ik eigenlijk om te zien of het me zou lukken 😉 En het lukte me nog ook! In die tijd ging ik steeds meer websites bouwen; ik startte gratis om ervaring op te doen. Het kostte me wel veel tijd en in die periode was ik ook druk op zoek naar werk. Het was een moeilijke tijd om werk te vinden. Ik kreeg de ene na de andere afwijzing binnen.

Toen ik op een gegeven moment zelfs voor een vrijwillige baan bij de dierenambulance werd afgewezen dacht ik weet je wat, zoek het allemaal maar uit, ik ga het zelf wel doen! De knoop werd doorgehakt en ik ben naar het Kamer van Koophandel gegaan om mijn eigen eenmanszaak te starten. 9 jaar later ben ik blij dat ze me nergens wilden aannemen, anders had ik dit allemaal niet mee kunnen maken.

“Dat pakte dus goed uit voor je. Wat vind je echt het allerleukste om te doen. Waar zou je de hele dag mee bezig kunnen zijn?”

Hmm dat vind ik een moeilijke vraag! Er zijn heel veel dingen die ik graag doe, maar eigenlijk te weinig tijd voor heb. Het allerleukste vind ik denk ik wel mezelf ontwikkelen op persoonlijk en spiritueel gebied. Dus heel veel lezen, leren, mediteren, zen worden, creatief bezig zijn.

“Klinkt heel herkenbaar. Zitten er ook mindere kanten aan het werk dat je doet, behalve mij weer eens op het goede spoort zetten? (en dan zien dat je goedbedoelde pogingen soms jammerlijk falen)”

Haha mensen op het goede spoor zetten, dat vind ik juist heel erg leuk om te doen. Dat vind ik zelf de leukere momenten in mijn werk. Wanneer ik iemand wat tips kan geven en vervolgens zie hoe hij/zij het oppakt en daar weer iets moois van maakt! Dat is ook de reden dat ik thamar.tells.how ben begonnen.

De mindere kanten zijn dat je na 1.000 websites wel weet hoe het moet en dat het een beetje eentonig begint te worden. Wat ik ook echt een mindere kant vind is dat mensen vrij eigenwijs en wispelturig zijn. Soms is een klant helemaal blij met het ontwerp. Dan bouw je de website en dan zegt hij of zij dat er nog even 5 elementen bij moeten. Het ontwerp komt daardoor helemaal in de knoei en vaak word het een gepropt zooitje. Daar kan ik heel slecht tegen. Helemaal als ze dan perse hun zin willen doordrijven. Klant is natuurlijk koning, maar soms gaat dat aan mijn hart haha!

“Zo’n klant zou ik dus kunnen zijn …. Maar goed, naast je werk ben je actief als vrijwilliger en als dierenactivist. Waar haal je de tijd en energie vandaan?”

Soms vraag ik me dat ook af! De tijd, die maak ik – waardoor ik soms ook niet aan mijn eigen dingen toekom… Maar ik krijg er wel energie van en dat is het me zeker waard.

Big in een vrachwagen die geaaid wordtDierenactivisme

Het dierenactivisme, dat kost me wel energie, dat is intens. Ik bezoek vaak slachthuizen om de dieren een gezicht te geven en om ze een laatste beetje liefde te geven voor ze gedood worden. Dat is heel moeilijk. Soms komt er iemand naar me toe om te vertellen dat hij of zijn door mijn video’s gestopt is met vlees eten.

Of dat mensen minderen en bewuster worden van wat ze nou eigenlijk eten. Dat geeft mij dat toch ook weer kracht om hiermee door te gaan. Deze dieren hebben geen stem en wat er gebeurt is schandalig. Iemand moet voor de dieren opkomen.

Vrijwilligerswerk voor ouderen

1 of 2 keer in de week doe ik vrijwilligerswerk in een zorgcentrum voor ouderen. Veel van deze mensen zijn best eenzaam. Als ik zie wat het voor ze betekent als ik met ze kom puzzelen, tekenen of bingo kom spelen word ik daar zelf ook weer helemaal blij van. Het voelt niet als ‘werk’, het voelt echt alsof ik iets goeds doe voor deze mensen. Daar krijg ik ook weer een goed gevoel van.

chiwawa Lola“Ik blijf het superknap vinden, vooral als ik naar je filmpjes kijk. Ik zou kapot gaan. Maar eh .. je vertelde ook een keer dat je een Duitse herder wilde. Als ik naar Lola kijk zie ik toch …. iets anders ….”

Voordat ik mijn kleine Lola had, had ik een Duitse herder. Mindy heette ze. Wat een schatje was dat ook! Ik had zeker nooit verwacht dat ik zou eindigen met een klein hondje. Maar mijn man wilde absoluut geen dieren; Lola is het compromis van heel veel onderhandelen geweest haha!

Lola is mijn eerste hond die echt van mij is, ik ben helemaal gek op haar! Ze zit ook vaak gezellig op kantoor bij mij en ze zorgt ervoor dat ik naar buiten kom om te wandelen.

“Ik zou nog heel veel meer willen weten maar voor nu: wat zijn je toekomstplannen?”

Ik hoop dat ik mijn werkgebied een beetje kan gaan ombuigen van websites bouwen naar het uitleggen van websites bouwen. Uitleggen en mensen nieuwe dingen leren vind ik wel erg leuk. Daar hoop ik een beetje naar toe te gaan. Ik ben bezig met het schrijven van een e-book. In de toekomst hoop ik ook een cursus op te zetten waarmee je je eigen website kunt gaan maken.

“Wat zou je mensen mee willen geven, privé, zakelijk, maatschappelijk . Kies maar of alle 3?”

Privé

Ik zou de mensen mee willen geven dat we gewoon een beetje lief voor elkaar moeten zijn. Niet zoveel oordelen. Je kan niet zien aan de buitenkant wat iemand heeft door gemaakt of waar iemand doorheen gaat. Behandel mensen en dieren zoals je zelf ook behandeld zou willen worden.

Zakelijk

Op zakelijk gebied wil ik de mensen vertellen dat ze niet moeten opgeven! Geduld is echt een schone zaak. Elke dag een beetje doen is ook genoeg om uiteindelijk iets groots op te bouwen. Mislukkingen bestaan niet, behalve als je er geen les uit haalt. Leer van al je mislukte plannen en je wordt alleen maar beter en beter!

Maatschappelijk

Op maatschappelijk gebied zou ik de mensen willen mee geven / vragen om bewuster te worden. Alles lijkt zo vanzelfsprekend, maar is het dat ook? Die hamburger die je eet, wat heeft daar allemaal voor moeten gebeuren? En dan heb ik het niet alleen over het dier, maar ook bijvoorbeeld het kappen van regenwouden, wat hier ook weer een oorzaak van is. Kijk gewoon eens wat verder.

Veel mensen gaan door het leven zonder te leven. Die staan op de automatische piloot en dat is zo zonde. Word wakker, kijk om je heen! Wees bewust, en vraag jezelf af, wat kan ik doen om de wereld een beetje beter te maken? Want wanneer je dat doet, voel je jezelf ook weer beter.

______________________________

Nabeschouwing van “de redactie”

Ik heb kennisgemaakt met Thamar via een leersituatie. En geloof me, ik was misschien niet haar moeilijkste leerling maar zeker ook niet de makkelijkste. Ik neem mijn petje voor haar af want ik had al lang gezegd: “Abee, zoek jij het lekker zelf uit”. Aan de andere kant vind ik mensen iets leren óók leuk en kan ik me in alles wat ze zegt vinden.

Ik vind het heel knap wat Thamar allemaal voor elkaar weet te boksen. Zowel zakelijk als op maatschappelijk vlak. Ik heb een aantal van haar filmpjes gezien. Waar biggen naar het slachthuis worden gebracht. De eerste en de laatste keer dat ze daglicht zien ….. Vreselijk. Ik zou daar zelf niet kunnen staan maar ben blij dat mensen zoals Thamar dat wél doen.

En ook ben ik erg gelukkig met de hulp, die ik van haar krijg. Want ze is echt heel slim. thamar.tells.how moet je gewoon volgen. Of één van haar webinars. Ik hoop dat Thamar zich inderdaad meer gaat toeleggen op het schrijven van e-books, het geven van webinars en het ontwikkelen van cursussen (en blijft bouwen natuurlijk). Ik kan er in ieder geval nog heel veel van opsteken.

WINNEN

Ga naar terug naar de actiepagina en beantwoord de vragen om bijvoorbeeld de gratis website scan van Thamar in de wacht te slepen, ter waarde van € 75,00 exclusief btw! (actie is geldig tot en met 14 april 2020)

Meer interviews

zomers fruitDit was het eerste interview, als onderdeel van mijn nieuwsbrief Passioneel Virtueel.

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden. De volgende verschijnt op 1 juni aanstaande. En dan met een héél ander thema, namelijk “Gezond op weg naar een zonnige zomer“. Een interview met een vitaliteitscoach, die nog veel meer doet dan alleen dat. Tips over gezonde voeding en beweging. Goed voor de arbeidsvitamine.

Je leest het op 1 juni dus vergeet niet om je in te schrijven voor de nieuwsbrief Passioneel Virtueel.