virtueel assistent

Wat heb je nodig als Virtueel assistent? Dat hangt van de situatie af. Wat voor virtueel assistent wil jij zijn?

Wat heb je nodig als virtueel assistent?

Om een virtueel assistent te zijn heb je geen specifieke opleiding nodig.

laptop voor een virtueel assistent

Toch een opleiding, nooit mis!

Wil je die wél, dan is Schoevers een optie. Makkelijk te volgen en ook voor e-learning is een aanbod. Maar bij Schoevers gaat het vooral om secretaressetaken uit te voeren.

Een andere optie is die van Petra Fehring. Die geeft op veel meer diverse vlakken advies. Dus niet alleen een secretaresseopleiding om virtueel assistent te worden). Petra biedt veel meer. Een aanrader! Van virtueel assistent tot virtueel manager.

Daarnaast heeft Petra een heel duidelijk boek geschreven. Onmisbaar voor jou als (beginnend virtueel assistent) maar ook voor bedrijven en organisaties, die een virtueel assistent in de arm willen nemen.

Geen geld voor een dure opleiding

Aan de kosten voor zo’n opleiding hangt wel een prijskaartje. Aaai, kun je dat niet betalen? Dan biedt NHA je diverse opleidingen om aan diezelfde informatie te komen. De één is nog leuker (en soms moeilijker haha) dan de andere.

Uitermate betaalbaar. Prijzen variëren van 130 tot ongeveer gemiddeld 399 euro exclusief Btw. En de begeleiding is over het algemeen top. De docenten zijn enorm gemotiveerd om jou verder te helpen.

Bovendien kun je kosteloos binnen 15 dagen je opleiding alsnog stopzetten. Enig nadeel: je betaalt voor het terugsturen van je cursusmateriaal. Maar er zitten zulke waardevolle boeken bij. Gewoon doen.

Dus, wat heb je nodig als virtueel assistent

Kennis wat je aanbiedt is natuurlijk onontbeerlijk. En via diverse groepen op Facebook en Instagram bijvoorbeeld leer je veel. Maar wat je vooral leert: een duidelijke briefing van de (potentiële) klant.

detective voor een virtueel assistent

Ik richt me vooral op communicatie, social media, content marketing en seo met een klein beetje webdesign. Lijkt simpel. is het wél en niet.

Briefing van de klant

Soms kan de briefing van de klant volkomen logisch zijn. Je schrijft een landingspagina bijvoorbeeld. Maar dan krijg je als feedback “oké, maar liever wat zakelijker”. Nóg meer zakelijk? Hij was al zakelijk. Of de aandachtgebieden. Eerst dit, dan weer dat en vervolgens nog een verandering.

Daar moet je mee om weten te gaan. Want de klant is koning. Alhoewel je die mag sturen. en kijken hoe dat uitpakt.

Tools

Het is fijn om over de juiste tools te beschikken. En waar hebben we het dan over? Op en rijtje (en bekijk ze maar eens.):

  • Semrush: duur (betaald) maar als je geld over hebt een absolute aanrader;
  • Ubersuggest: tot op zekere hoogte gratis en absoluut de moeite waard, voor betere seo;
  • Answerthepublic: leuk om ideeën op te doen voor een blog. Zeker als het gaat om hetzelfde onderwerp maar dan vanuit een andere invalshoek. Be differtent is één van mijn motto’s;
  • Yoast Google suggest expander: ook daar krijg je meer ideeën voor een blog, alfabetisch geschikt. Wat wil j nog meer? Uitproberen!
  • Hootsuite: om alle social media te beheren. Wel een betaalde versie nodig. Maar ook een 30 dagen gratis uitprobeerversie.
  • Color Picker: kies de ideale kleur voor jouw website of die van klanten en zie ook welke kleuren matchen;
  • TinyPNG: om de afbeeldingen qua zwaarte te verkleinen, zodat je website niet onnodig zwaar wordt.
  • Foto verkleinen: om grote afbeeldingen te verkleinen naar jouw wens (en die van de klant dus) en daarna nog even door TinyPNG gooien. Resultaat verzekerd.
  • Airtable: als je binnen een team werkt is dit een erg waardevolle tool. Makkelijk te begrijpen en de gratis versie biedt enorm veel mogelijkheden. je kunt op die manier werk klaarzetten, wie de opdracht uitvoert, wanneer het gedaan is en nog veel meer, inclusief bestanden uploaden.
  • Yoast: als je een WordPress website hebt is de plugin-in Yoast onontbeerlijk. Yoast vertelt je twee dingen: de leesbaarheid (probeer boven de 60% uit te komen) en wat je verder moet doen om de seo (zoekmachinemarketing) op orde te krijgen. Want zo word je makkelijker vindbaar en vinden de zoekmachines het ook fijner.
poppetje met vraagtekens

Geïnteresseerd in wat je moet doen om een virtueel assistent te worden?

Weet je niet waar te beginnen en heb je behoefte aan wat tips, laat het me weten. Gratis (tips) of betaald (ondersteuning).