Vakantiewerk binnen je eigen bedrijf

vakantiewerk

Een bijbaantje

Vakantiewerk binnen je eigen bedrijf, het kan een stuk erger ;-). Ik kan me nog heel goed een heel vervelend vakantiebaantje herinneren. Stomvervelend fabriekswerk, keihard werken in een vieze omgeving en het absolute minimumloon krijgen voor mijn leeftijd destijds. Dan is dit andere koek!

Doorwerken in de zomerperiode

emoji duim omhoogMet de zomer voor de deur en stijgende temperaturen verandert het dag- en nachtritme een beetje. Los van wat privé-perikelen wordt de dagindeling een beetje anders.

Aangezien het ’s ochtends op het kantoor (lees: zolderkamer) nog wel te harden is, is dat ook het aangewezen moment om zoveel mogelijk te doen. Met flessen water gewapend gaat het ook ’s middags nog wel maar de avonden zijn uit den boze. Dat is jammer want dat zijn normaal gesproken mijn meest productieve uren.

Wat doe je dan aan vakantiewerk?

Gelukkig (sorry zomerliefhebbers) komt ook hier over een paar maanden een einde aan en gaan we een koelere periode tegemoet. Tot die tijd is het wel heerlijk om allerlei achterstallig onderhoud weg te werken. Ventilator aan, papieren goed vastleggen en gaan met die banaan. Als eerste de website onderhanden nemen en Google Analytics erbij pakken. Want meten is weten.

APK keuring website

Zoals bij een auto heeft ook een website af en toe een kleine of grote beurt nodig. Werken alle links nog, zijn er plugins, die niet meer gebruikt en daarom verwijderd kunnen worden? Staan er afbeeldingen in de mediabibliotheek, die weg kunnen en alleen maar ruimte in beslag nemen? Kan de snelheid van de website verbeterd worden? Allemaal dingen om nu eens goed naar te kijken (en de website verder af te maken). Eigenlijk het blog “7 tips voor een snellere website” erbij pakken haha.

Blogs herlezen en herschrijven

Sowieso is het geen gek idee om de blogs van het afgelopen half jaar te herlezen en te herschrijven of samen te vatten in 1 of 2 nieuwe artikelen. Aan de hand van sommige blogs moet ik nog templates maken, die binnenkort te downloaden zijn. Staan al een paar maanden op de to-do-lijst maar worden netjes doorgeschoven.

E-mailfiles opschonen

Wat ik heerlijk om te doen vind maar er vaak bij inschiet is het periodiek opschonen van alle e-mails, die ik netjes in mappen stop. Sommige mails blijven relevant, anderen kunnen weg. En dat geldt ook voor documenten op de harde schijf en usb-sticks.

Waarde creëren met big data analytics

big dataIk zou ik niet zijn als ik na het afronden van een cursus meteen aan de volgende start. En dat is nu “Big Data“. Ik leer wat Big Data zijn, hoe je met het analyseren ervan slimmere marketingbeslissingen neemt en een betere strategie opstelt bijvoorbeeld.

Ik vind machine learning en kunstmatige intelligentie leuke onderwerpen en heb al veel artikels erover verzameld. Maar ja, die moeten wel een keer gelezen worden. Ook leuk vakantiewerk. Elke dag een paar artikelen lezen en verwerken of toepassen.

Administratieve rompslomp valt ook onder vakantiewerk

Dan zijn er nog een aantal zaken, die goed geregeld moeten worden maar een beetje afhankelijk zijn van andere factoren. Zo is daar nog steeds inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Het afsluiten van diverse verzekeringen. Het (af)maken van het e-book zodat er ook betaald geadverteerd kan gaan worden.

En zonder op mijn lijst te kijken kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn “helaas” zaken die ik niet kan uitbesteden. Nou zet ik helaas tussen aanhalingstekens want ik vind het absoluut niet vervelend om te doen. Sterker nog, ik vind het heerlijk. Maar dat continue tijdgebrek de laatste paar maanden is zo jammer.

Heeft allemaal met de thuissituatie te maken. Die gaat er op korte termijn niet beter op worden. Terwijl ik dit typ denk ik dat ik dit blog volgend jaar nog een keer moet lezen. En dan kan toepassen. Waarschijnlijk wordt mijn vakantiewerk anders ingevuld dan nu gepland.

Maar mocht je tussendoor vragen hebben, stuur me gewoon even een mailtje. Er valt vast wel wat in te passen of door te schuiven…. Daar ben ik best goed in 🙂

Geef een reactie