Zoek een virtueel assistent

Zoek een virtueel assistent. Ze zijn er in alle soorten en maten. Het is maar net waar je behoefte aan hebt. Aan welke ondersteuning. En assistent of adviseur? What’s in a name?

Zoek een virtueel assistent

Marjolein virtueel assistent

Yep, dat kan ik zijn. Jouw virtueel assistent of virtueel adviseur. En wat ik al zei “what’s in a name”.  Bij een virtueel assistent denken mensen al gauw; “Oh, dat is iemand die mijn secretaressetaken overneemt. Nieuwbrieven verstuurt en mijn e-mailmarketing op orde houdt. Een salesfunnel maakt”. Dat kan.

Maar bij je zoektocht gaat de aandacht toch misschien uit naar iemand met andere capaciteiten.

Blogs, landingspagina’s en advies

Als virtueel assistent houd ik me op dit moment voornamelijk bezig met het schrijven van landingspagina’s en blogs. En het redigeren van bestaande teksten met een passende seo.

Bij adviseren op social media moet je denken aan “Waar moet mijn Instagramaccount aan voldoen? Of “Hoe kan ik met content marketing mijn bedrijf beter in de markt zetten?”.

Zoektocht naar de juiste virtueel assistent

Alles begint met jouw klant en de communicatie ermee. Is die goed en vind je hem of haar op het juiste kanaal? Dan is je klantreis begonnen.

Dat is het begin van een prachtige reis. Die inderdaad tot heel veel conversie en omzet kan leiden. Als het van een leien dakje gaat.

Maar wat als dat niet het geval is? Je hebt zoveel moeite gedaan om je goed te positioneren. Misschien ook wel een betaalde Google ads advertentie gemaakt. Maar er reageert geen kip op. Dan is er wat mis.

Zoek een virtueel assistent: de voordelen

Een zoektocht naar een goede virtueel assistent of adviseur is dan geboden. Want die kan je helpen met élk probleem op zijn of haar vakgebied.

Naamsbekendheid genereren. Mooie landingspagina’s maken. Productomschrijvingen optimaliseren en vooral: seo (Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie) toepassen.

SEO is geen wondermiddel

woorden die met SEO te maken hebben en vergrootglas

Seo wordt nog steeds onderschat. Maar ……. het is geen toverwoord. Jouw blog of landingspagina kan perfect zijn. Ook qua seo. Maar wat als je niet regelmatig je website update? Geen blogs meer schrijft? Geen andere initiatieven toont?

Dan heeft Google het wel gezien. En worden jouw pagina’s (bijna) niet meer geïndexeerd. De bots komen veel minder vaak langs.

Dus beland je in een zone, waar niemand gevonden kan en wil worden. Maar laten we die seo even loslaten. Alhoewel hij wel een cruciale rol speelt.

Klanten via zoek een virtueel assistent

Ahhh… er zijn genoeg klanten die je weten te vinden. Mits je op de juiste kanalen post. En dat is geen briefje meer schrijven haha. Nee, kijken waar jouw klant op social media het meest geïnteresseerd in is. Zich bevindt, leest en reageert. Tijd om daarop in te springen.

Dan krijg je interactie. En vervolgens is het de kunst om een visje uit te werpen waarop klanten “bijten”. Hengelen dus. En met het juiste aanbod en expertise heb je beet. Men wil JOU. Lekker toch?

Vis gevangen en nu met de juste strategie weer laten zwemmen. Meer organisch verkeer, meer reacties, interacties en meer conversies. Die leiden tot omzet.

emoji met uitroltoeter

Dan ben je trots. Op jezelf ( dat mag zeker) maar ook op je klant. Want die wens je natuurlijk alle succes toe.

Vragen? Ga naar het contactformulier. Of bekijk eerst mijn diensten.